PSG 126 - Haaniella dehaanii

 
Nimfje L3
 
Jong mannetje
 
Jonge vrouwtjes
 
 
Volwassen mannetje
 
Groene accenten
 
Subvolwassen vrouwtje
 
Volwassen vrouwtje
 
Oranje accenten op de achterpoten
 
Dreighouding
 
 Filmpje van dreighouding en aanval bij volwassen vrouwtje.
Let op het striduleren (krakend geluid maken) met de vleugels.



Enkele persoonlijke ervaringen bij deze soort:
 
Een soort die wat weg heeft van PSG 18 qua uiterlijk en levens-verwachting. Ze groeien zeer traag, ze zijn pas na ongeveer een jaar volwassen. Eens volwassen leven ze nog ongeveer een jaar.
 
Volwassen vrouwtjes zijn donkerbruin en zwart gekleurd, en hebben kleine vleugeltjes waarmee ze striduleren bij bedreiging. Ze gaan dan ook met de achterpoten in de lucht staan, klaar om een schaarbeweging te maken zodra er iets tussenkomt. Mannetjes gaan niet zo snel in dreighouding, ze zullen eerder proberen om zich te laten vallen of in paniek weg te lopen.
 
Bij beide geslachten hebben de volwassen dieren donkergroene tinten op de gewrichten en op de stekels op de rug. Vrouwtjes hebben aan de oksels van hun achterpoten een oranje kleur. Beide geslachten hebben net voor hun vleugeltjes een witte streep op hun rug.
 
De vereisten qua verzorging zijn ongeveer dezelfde als die van PSG 23. Donker, redelijk vochtig, en voorzie enkele schuilplaatsen waaronder ze zich overdag kunnen verstoppen. Voorzie een geschikte bodembedekking waarin de vrouwtjes hun eitjes kunnen leggen. Een volwassen vrouwtje legt ongeveer 100 eitjes, waarvan er niet al te veel uitkomen. De eitjes komen op hun beurt ook pas na ongeveer een jaar uit.